Dagen en nachten ijlen voorbij.
Het leven verdwijnt snel.
Evenals het water in een poel,
zo droogt het leven van sterfelijken op.

De Boeddha

De dood moet geen kwaad geacht worden
Als zij het einde is van een goed leven

Augustinus

Herfst. De natuur sterft.

We worden geconfronteerd met de eindigheid en vergankelijkheid van de dingen. De dood is alom tegenwoordig. Ze maakt deel uit van het leven. Tegelijk is de dood onvatbaar en een mysterie. We vinden het moeilijk om vrede te hebben met de dood.

Wat betekent de dood in het boeddhisme? Hoe kunnen we de dood in ons leven een plaats geven? En hoe gaan we om met het vaak onverwachte verlies van dierbaren?

Op vrijdag 13 november 2015 is bhikkhu (eerwaarde monnik) Khemadhammo te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Antwerpen. Hij spreekt over de dood vanuit boeddhistisch perspectief.

Ehipassiko Bhikkhu KhemadhammoBhikkhu Khemadhammo werd geboren in 1978 in Amsterdam en studeerde organisatiepsychologie. In zijn studentenjaren volgde hij een meditatieretraite in het Dhammakaya Meditatiecentrum en werkte als vrijwilliger in de Europese vestigingen van dit internationale netwerk van theravada boeddhistische centra.

In 2003 ging hij voltijds als vrijwilliger werken voor de Dhammakaya Foundation in Thailand en studeerde gedurende twee  jaar Thai en trad in als monnik. In 2012 verhuisde bhikkhu Khemadhammo naar Wat Phra Dhammakaya Benelux, een theravada boeddhistisch klooster in Lede, België, waar hij momenteel werkt en lesgeeft.

Praktisch: Vrijdag 13 november 2015 van 20 tot 21.30 uur, Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen.

 

Categorieën: Boeddhisme, Theravada, Dharma en filosofie
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk