
…
door Zeshin van der Plas
door Joop Ha Hoek
door Guy E. Dubois
door Ludo Lemmens
door Jana Verboom
Ik ben een van die mensen die zich moeilijk kunnen beheersen te midden van overvloed. Ik eet dan al gauw te veel. Ik probeer daar met mildheid naar te kijken. Het is de oermens in mij die het op dat soort momenten overneemt. Het lukt mij overigens aardig om gezonde keuzes te maken (veel groenten, vers fruit als dessert) maar het lukt me minder goed om ook verstandige hoeveelheden tot me te nemen. Zo ook deze week. Al helpt plantaardig eten wel: je kunt een groot deel van het assortiment links laten liggen.
door Nicole Mulders
door Joop Ha Hoek
door Zeshin van der Plas
door Joop Ha Hoek
door gastauteur
door Joop Ha Hoek
door Zeshin van der Plas
door Guy E. Dubois
Wat weinigen weten is dat het woord ‘boeddhisme’ een begrip is van recente datum. Het is de verzamelnaam die de Britse kolonisatoren in de 19de eeuw gaven aan de veelheid van tradities die ze in de diverse Aziatische landen tegenkwamen en die hun wortels hadden in de leer van de Boeddha.
Lees meer over Guy – dhammazaadjes – Het begrip ‘boeddhisme’
door Peter Pijls
Een gebalanceerd en ethisch leven, als anarchistisch boeddhist, dat kan een atheïst of christen ook, maar de boeddhistische bandbreedte duldt de gemiddelde anarchist beslist. Ik ervaar dat deels door m’n zenoefeningen. Het stille anarchisme in zen wordt belichaamd door het twaalfde eeuwse tempelhoofd en zenleraar Dogen Kigen, die gelijkberechtiging van mannen en vrouwen voorstond, bijvoorbeeld.
door Joop Ha Hoek
door Zeshin van der Plas
door Joop Ha Hoek
door Guy E. Dubois
door Jana Verboom
Om stil te staan bij het lijden in Gaza hierbij een recept dat geïnspireerd is op het Midden-Oosten. Bij mijn supermarkt verkochten ze geen ras-el-hanout, dus heb ik zelf maar wat gemaakt. Gangbare ingrediënten zijn piment, bosbessen, kardemom, kaneel, kruidnagel, peper, galangawortel, gember, foelie, nigella, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Aldus wikipedia.
Lees meer over B’eter salade met kikkererwten, gegrilde aubergines, granaatappel en croutons
door Ksaf Vandeputte
door Joop Ha Hoek
door André Droogers
door Joop Ha Hoek