In 2006 werd bij Karen Vanlangendonck de diagnose “colitis ulcerosa” gesteld. De tot dan toe voor haar nog onbekende ziekte bleek al snel een serieuze impact op haar leven te hebben. Leven met deze chronische darmziekte was vanaf dan voor haar zowel een lijdensweg als een groot geschenk. Ze begon aan een intens zelfonderzoek en wandelde stap voor stap naar een leven vol bewustzijn en persoonlijke groei.

Onderweg kwam ze yoga & meditatie tegen en dat bleken al snel haar twee metgezellen op reis, waar ze een grote steun en toeverlaat in vond. Vóór haar ziekte volgde ze reeds yoga en meditatielessen, maar nu ontdekte ze hoe dit een levensstijl kon worden.

Eind 2013, in de moeilijkste jaren van haar ziekte, richtte ze Prana Yoga Studio op, omdat ze voelde dat dit haar missie was en tevens een stukje van haar helingsproces. Nooit heeft ze getwijfeld aan deze keuze, noch spijt gehad van deze stap. Prana Yoga bleek al snel een schot in de roos. Zowel voor haar persoonlijk proces als voor vele anderen die hun weg vonden naar haar centrum in het Belgische Onze-Lieve-Vrouw-Waver, de streek van haar kindertijd waar ze niet toevallig terug naartoe trok na jaren in Antwerpen gewoond te hebben…

Op vrijdag 22 juni is Karen Vanlangendonck te gast in het boeddhistisch centrum Ehipassiko in Deurne, Vlaanderen. Karen komt haar verhaal met de aanwezigen delen. Ook haar beleving en emoties worden hierin verweven. Vaar een eindje mee op haar levensschip en laat je inspireren. Een levensreis van ziekte, moed en yoga …

Karen Vanlangendonck werd geboren in 1977 in Sint-Katelijne-Waver. Na de scheiding van haar ouders op 10-jarige leeftijd trok ze met haar moeder en zus naar Antwerpen. Van verlegen en stil meisje dat graag speelde in de natuur groeide ze door naar een rebelse en luidruchtige tiener, die ondanks haar apenjaren toch goed bleef presteren op school. Na haar studies in communicatie trok ze enkele jaren naar het buitenland om zich helemaal uit te leven als entertainer. Meteen daarna begon ze te werken als fitness- en aerobicinstructor, telkens gecombineerd met verscheidene banen in de commerciële wereld. Tijdens haar ziekte ontdekte ze haar passie voor yoga. Ze volgde tal van trainingen en opleidingen om eerst en vooral zichzelf hierin te verdiepen als mens, maar om later ook anderen hiermee te kunnen inspireren.

Vandaag de dag inspireert ze vele mensen via haar lessen, workshops en retreats op een hele pure, authentieke wijze. Ze deelt elke les opnieuw weer een sprankeltje van haar ervaring gecombineerd met de wijsheden & kennis die ze vergaarde bij haar leraren. Ze is volgens velen  een yogateacher pur sang en daarnaast heeft ze met haar yogastudio ook een gemeenschap gecreëerd waarin tal van mensen thuiskomen en eindelijk een plek vinden van rust en geborgenheid waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

Praktisch: Vrijdag 22 juni 2018 van 20.00 tot 21.30 uur, De Sevillastraat 89, Deurne-Zuid, Vlaanderen.

 

Categorieën: Mindfulness, Gezondheid, Achtergronden, Zorg, Boeddhisme, Onderwijs, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu