De in Bhutan geboren beeldend kunstenaar Tashi Norbu zal op zondagavond 21 april met een gezelschap van drie muzikanten en drie Tibetaanse monniken, voorafgaand aan een stille meditatie  in het Centrum voor Hedendaagse Kunst Witte de With in Rotterdam, een Tibetaans geïnspireerd sacraal concert geven. Het gezelschap treedt op onder de naam 9Pillars.

tashi norbu tibethouseTashi Norbu werd geboren in Bhutan nadat zijn ouders vluchtten uit Tibet. Hij groeide op in de kloosters van de Dalai Lama in Dharamsala, India. Hier werd zijn schildertalent ontdekt en kreeg hij een opleiding in de traditionele Tibetaanse kunst van de beste leraren, zoals de gewaardeerde Sangey Yeshi. Hij werkte enkele jaren voor de office van de Dalai Lama als thangkaschilder. In België bekwaamde hij zich in de Westerse kunst. Hij hoopt met zijn werk de Tibetaanse cultuur te laten doordringen in de hele wereld.

De bijzondere en eenmalige meditatie wordt in samenwerking met Witte de With georganiseerd door het magazine voor spirituele ontwikkeling Onkruid (www.onkruid.nl) en het Boeddhistisch Dagblad (www.boeddhistischdagblad.nl). Stel je eens voor, de indrukwekkende havenstad Rotterdam, waar mensen met 178 nationaliteiten wonen. Veelal oude wijken, honderdduizenden mensen met hun wensen en verlangens, de dag-en nacht bruisende Witte de Withstraat met zijn eetgelegenheden, winkels,  galeries, met op een steenworp afstand museum Boymans van Beuningen.

9 pillars logo + data tulku's rotterdamEn midden in dat drukke, nimmer verstillende leven, in het hart van Rotterdam, biedt het  Centrum voor Hedendaagse Kunst Witte de With bezoekers de mogelijkheid kennis te maken met het project Tulkus 1880 to 2018 , meer dan duizend afbeeldingen van tulku’s (een erkende reïncarnatie van een eerdere boeddhistische meester),  door de Italiaanse beeldend kunstenaar Paola Pivi, in één indrukwekkende expositie bijeengebracht. Wie ze ziet en er even stil blijft staan, voelt de energie stromen.

Deze bijzondere meditatie is vanwege de kwetsbaarheid en de waarde van de afbeeldingen maar voor maximaal tweehonderd deelnemers toegankelijk. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via http://www.onkruid.nl/index.php/winkeltje/meditatie-bij-de-tulkus. De toegang is overigens voor de deelnemers gratis. Na de meditatie kan er op vrijwillige basis een gift (dana) worden gedaan. Dit is- helemaal in lijn met de Tibetaanse traditie, een vrijwillige donatie voor het project van Paola Pivi, dat doorloopt tot 2018. De hele collectie komt na die datum ter beschikking van de Tibetaanse gemeenschap.

Meer informatie over het concert van Tashi Norbu , een uitzending van Bodhitv over Tashi Norbu, informatie over Tibet House en de meditatie in Witte de With.

 

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Tibetaans sacraal concert van Tashi Norbu in kunstcentrum Witte de With

  1. tashi Norbu schreef:

    A great honour , and a great site https://boeddhistischdagblad.nl