Leden van verschillende organisaties, waaronder die van Tibetaanse diaspora en Indiase afkomst, hebben gisteren in de omgeving van het Chinese consulaat in Vancouver, Canada, geprotesteerd tegen het schenden van mensenrechten door China.

De organisaties die zich bij de protesten aansloten waren onder andere het Canadese Tibet Comité en de Tibetaanse  gemeenschap, de organisatie Friends of Canada and India, Global Pinoy Diaspora Canada, Vancouver Society of Freedom, Democracy and Human Rights in China, Vancouver Society in steun aan de democratische beweging (VSSDM), en Vancouver Uyghur Association. De demonstranten zeggen dat het protest tegen China steeds groter wordt en dat andere organisaties zich nu ook bij hen aansluiten.

Door de beperkingen in verband met het coronavirus mocht elke deelnemende organisatie 50 demonstranten afvaardigen. Ondertussen drong de Canadese politie er bij de demonstranten op aan om niet met Chinese luchtvaartmaatschappijen te reizen, vooral niet met maatschappijen die via  Hong Kong gaan. De demonstranten, die grotendeels tot de in Vancouver gevestigde organisatie ‘Friends of India’ behoren, demonstreerden al eerder begin deze maand bij het Chinese consulaat en eisten toen de vrijlating van twee gedetineerde Canadezen in China.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk