In tijden van een globale crisis is het belangrijk om ook even stil te staan bij de effecten hiervan op de meest kwetsbare delen van de bevolking. In India bijvoorbeeld leven 300 miljoen mensen onder de absolute armoedegrens. Het risico op een hongerdood is zeker reëel nu met de lockdown.

Vanuit de boeddhistische organisatie Triratna India worden in verschillende delen van India overlevingspakketten uitgedeeld op plekken waar het lijden het grootst is. Die pakketten bestaan uit essentiële voedingswaren – rijst, linzen enz. – alsook hygiënisch basismateriaal.

Ongeveer 3000 euro werd al gedoneerd voor de situatie in India door mensen van Triratna Nederland en België, een daad van collectieve vrijgevigheid en beoefening waar we ons allemaal in kunnen verheugen.  Hiermee worden tussen de 100 en 140 gezinnen van 3-5 personen geholpen voor 1 maand. Mensen die al één of twee weken niets meer gegeten hebben, mensen die voor het grootste deel van hun leven niets anders gekend hebben dan uitsluiting. Sommigen durven zelfs geen hulp vragen.

Donaties helpt mensen dus niet enkel van de hongerdood maar brengt ook een gevoel van waardigheid en menselijkheid in hun leven. Een financiële bijdrage kan een groot verschil maken. Een bedrag van 10 euro zorgt al voor een overlevingspakket van twee weken voor één gezin.

https://www.globalgiving.org/projects/karuna-coronavirus-appeal/

Zie ook https://www.karuna.org/stories

Bron Triratna Gent.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk, Triratna
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Triratna India – 300 miljoen mensen leven onder armoedegrens

  1. Gertie Driessen schreef:

    300 miljoen…dat is onvoorstelbaar veel en wreed… beschamend en onmenswaardig..