Boeddhistische tempels in het zuiden van Thailand hebben gisteren de regering om financiële steun gevraagd omdat ze door de coronaviruspandemie zonder donaties en voedsel komen te zitten. Monniken en hun helpers hebben minder voedselhulp en geldschenkingen ontvangen omdat vele boeddhisten hun uitgaven in het midden van het economische effect dat door de pandemie wordt veroorzaakt, verminderen.

Een aantal tempels is er zo slecht aan toe dat ze hebben gevraagd om financiële steun in contanten. Veel zwerfkatten en -honden die bij de tempels zijn achtergebleven, moeten ook worden gevoed.

De leiding van de tempels wordt door het provinciale boeddhistische bureau geadviseerd om te overwegen het aantal afhankelijke leken te verminderen. Ook wordt hen geadviseerd om de tempels tijdelijk te sluiten om zo de elektriciteitskosten te besparen. Een andere maatregel die voor de tempels wordt aanbevolen is om op korte termijn zelf groente te gaan verbouwen en elk nieuw project dat grote uitgaven vereist, stop te zetten. De getroffen tempels hebben inmiddels eerste hulp aangeboden in de vorm van rijst en gedroogd voedsel.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Opmerkelijk, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk