De Thaise politie heeft op afgelopen dinsdag vijf Cambodjaanse boeddhistische monniken gearresteerd die het land illegaal waren binnengekomen via een verlaten woningbouwproject in het district Bang Phli in de provincie Samut Prakan. Ze verbleven ook in dat project.

De vijf verklaarden hun illegale daad door te zeggen dat de Thaise bevolking zo vriendelijk en goedgeefs is voor boeddhistische monniken en dat zij al meerdere malen geld hadden ontvangen op hun bedeltochten door het gebied. Begin deze maand waren ook al 11 Cambodjaanse monniken aangehouden die hetzelfde voor ogen hadden. Na dat gebied onder toezicht te hebben gehouden, heeft een team van de immigratiepolitie dinsdag het gebied uitgekamd en is het gelukt om nog eens vijf Cambodjaanse monniken aan te houden.

De monniken gaven toe dat ze al vele malen eerder illegaal naar Samut Prakan waren gereisd. Wanneer zij een bepaalde hoeveelheid geld hadden ingezameld keerden zij terug naar Cambodja en staken weer de grens naar Thailand over als zij platzak waren. In taxi’s lieten zij zich naar het woningproject vervoeren. Na de arrestaties werden de monniken naar de Wat Bang Chalong Nok tempel gebracht om van hun robes te worden ontdaan.  Ze worden gedeporteerd nadat ze een juridische procedure hebben doorlopen.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Opmerkelijk, Boeddhistisch leven, Theravada, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk