Michael Smith (55), een voormalig lid van Boulder’s Shambhala Center in Colorado, VS, wacht mogelijk een gevangenisstraf van 15 tot 25 jaar wegens het seksueel aanranden van een kind waarmee hij in 1997 via de boeddhistische gemeenschap van Shambhala kennismaakte. Vandaag krijgt hij de kans voor de rechtbank in Boulder een pleidooi te houden om zijn daden toe te lichten.

Daarna legt de rechter hem een gevangenisstraf op. Smith pleitte schuldig aan eerstegraads seksuele aanval op een kind. De openbare aanklager Laura Kinde zegt dat de procureurs zijn overeengekomen om Smith tot 15 tot 25 jaar gevangenisstraf te laten veroordelen. De procureur dankte het slachtoffer om na al die jaren van zwijgen toch een aanklacht in te dienen tegen Smith. Eerdere zwaardere aanklachten zijn komen te vervallen nadat Smith meewerkte aan het politieonderzoek. Die zouden geleid hebben tot een verblijf voor onbepaalde tijd in de gevangenis.

De aanklagers beschuldigen Smith van het seksueel misbruiken van een 13-jarig meisje dat een aanvang nam in 1997. Volgens de openbare aanklagers heeft de verdachte het slachtoffer jarenlang seksueel misbruikt. Zelfs met het verstrijken van de tijd veroorzaken de geslachtsmisdrijven volgens de aanklagers vaak een duurzaam trauma voor de slachtoffers.

Volgens een verklaring woonde het meisje in Boulder en was haar familie sterk betrokken bij de Shambhala gemeenschap. Haar ouders namen haar elk jaar mee naar een Shambhala retraite in Vermont, waar ze zei dat ze Smith voor het eerst ontmoette toen ze 9 of 10 jaar oud was.

Volgens de politie verhuurde de familie van het meisje vaak kamers in hun huis aan andere Shambhalaleden, en dat Smith twee tot drie jaar in het huis woonde. Tijdens die tijd, zo vertelde het slachtoffer, zou Smith haar talrijke keren seksueel misbruikt hebben. Het meisje vertelde eerst een familievriendin over het misbruik in 1998 en later ook tegen haar ouders.

Volgens het politierapport, vertelde een boeddhistische leraar de familie van het meisje om Smith een zogenoemd ‘herstellend rechtvaardigheid programma’ te laten ondergaan en niet naar de politie te gaan. Getuigen vertelden de politie dat Smith in behandeling ging en ook betaalde voor het meisje om naar therapie te gaan. De familie vertelde de politie in 1998 geen last te willen bezorgen aan Shambhala en Smith.

Smith’s toenmalige vriendin vertelde de politie ook dat ze Smith hoorde praten met verschillende andere mannen op een retraite waar ze bespraken hoe “oneerlijk” het was dat de wetten hen verhinderden om seks te hebben met mensen jonger dan 18 jaar.

Bron BNN.

 

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak, Gezondheid, Misbruik, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk