De boeddhistische monnik Camnong Boa-Ubol (62) moet wegens aanranding en seksuele intimidatie van een tienermeisje vijftien jaar de gevangenis in. Hij bekende schuld aan de ingebrachte aanklachten. Twee jaar lang kon de monnik zijn  handen niet thuishouden in de Wat Dhammaramtempel in Stickney Township, Illionois,  VS. De monnik woonde en werkte daar. Bij tal van gelegenheden vergreep de monnik zich volgens de openbare aanklager aan het jonge meisje.

Het seksuele geweld tegen het kind begon in 1998, het meisje was toen dertien. Boa-Ubol vroeg het meisje te werken buiten de tempel in ruil voor geld, later nodigde hij haar uit in een tempelruimte, waar hij haar seksueel misbruikte.  Het meisje beviel in 2000 van een kind van de monnik.  Het meisje deed in eerste instantie geen aangifte tegen de monnik, omdat deze gedreigd had haar en haar familie dan wat aan te doen. Een DNA-test wees uit dat de monnik inderdaad de vader is van het kind.

Ubol verliet de tempel in Stickney in 1999 en stationeerde zich in de Wat Buddhavipassana tempel in Long Beach, Californië, tot hij daar werd verwijderd. Hij werd gearresteerd in mei 2012 in Anchorage, Alaska, waar hij als een vaatwasser werkte.

Bron diverse persbureaus.

 

 

Categorieën: Nieuws, Rechtspraak
Tags: , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op VS – Boeddhistische monnik vijftien jaar de cel in

  1. Sobhanandi schreef:

    Interessant, maar als hij nu als bordenwasser (een vaatwasser is een machine?) werkt, is hij toch al lang geen boeddhistisch monnik meer? Waarom dan de titel bij dit verhaal? Je zegt toch ook niet ‘politieagent slaat z’n vrouw’ als hij al lang geen politie agent is maar vrachtwagenchauffeur? Het is natuurlijk erg wat hij gedaan heeft maar dat geldt voor iedere dader die zoiets doet, ongeacht of hij monnik was of niet.

  2. Joop Ha Hoek schreef:

    De dader pleegde zijn misdrijf toen hij boeddhistisch monnik was, in die hoedanigheid. Vandaar de kop boven het artikel.

  3. Sjoerd schreef:

    Compassie?!?!?!……………….