Wirapol Sukphol, een voormalige Thaise boeddhistische monnik en voormalig abt  van het klooster Wat Pa Khantitham, die berucht was om zijn extravagante levensstijl in de jetset, is donderdag door een Thaise rechtbank veroordeeld tot 114 jaar gevangenisstraf voor het onder meer op frauduleuze wijze werven van fondsen. Effectief zal de man 20 jaar in de gevangenis moeten verblijven.

Wirapol Sukphol deed zichzelf de das om toen hij in 2013 in een video op YouTube in zijn gewaad als monnik in een privé jet was te zien, met een zonnebril van het merk Louis Vuitton. Hij werd beschuldigd van het hebben van seksuele relaties had met verschillende vrouwen – een ernstige schending van de leefregels voor monniken. Er waren ook beschuldigingen dat hij seks had met een veertienjarig meisje. En ontvoering en het doden van kinderen. Wirapol vluchtte naar de Verenigde Staten, waar hij in 2016 werd gearresteerd en vorig jaar aan Thailand uitgeleverd.

De voormalige monnik werd schuldig bevonden aan fraude, witwassen van geld en schending van de wet op de computercriminaliteit voor het uitgeven van geld dat hij gevraagd had voor boeddhistische beeldhouwwerken en tempelverbeteringen in plaats daarvan uitgaf aan auto’s en luxegoederen. Hij kocht onder meer 22 dure Mercedessen van dat geld. Wirapol moet ook in totaal aan 864.000 Amerikaanse dollars terugbetalen aan mensen die hij heeft bedrogen. Eerder was hem al een bedrag van 1.3 miljoen dollars ontnomen. Wirapol accepteerde het vonnis gelaten.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Thaise boeddhistische ex-monnik veroordeeld tot 114 jaar celstraf

  1. Jo Tummers schreef:

    Goed dat hij zijn straf niet ontloopt. Dergelijk gedrag zet het boeddhisme in een kwaad daglicht.