Het Canadese Vancouver Bodhi Meditation Centre heeft $12.600 aan de Sun’s Adopt-A-School (AAS) campagne in Vancouver gedoneerd om hongerige (school)kinderen te voeden en te kleden. De donatie werd bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van spullen op een marktplaats.

De aan het centrum verbonden boeddhistische meester JinBodhi heeft zelf ervaringen met armoe en honger. In oktober vorig jaar vertelde hij tijdens een publieke teaching dat hij, toen hij een kind was dat leefde tijdens de Chinese Culturele Revolutie onder Mao Zedong, toekeek hoe zijn 1 jaar oude broertje stierf van de honger. JinBodhi was vier. Een andere broer – 16 jaar oud – stierf ook bij gebrek aan voedsel.

De leraar sprak voor een publiek van meer dan 1000 mensen die in de grote zaal van het Vancouver Bodhi Meditatiecentrum in Richmond, een van de 30 centra die hij over de hele wereld heeft gesticht Juist vanuit deze achtergrond van armoede en hongersnood doneerde het boeddhistisch centrum 12.600 dollar aan AAS om hongerige kinderen te voeden en te kleden. Vanwege de eigen ervaringen van de meester is het voeden van hongerige kinderen het dichtst bij en het dichtst bij zijn hart,” zegt een medewerker van het centrum.

De organisatie heeft zes scholen in Birma (Myanmar) geopend voor arme kinderen waarvan de ouders het zich niet kunnen veroorloven om ze naar school te sturen. Daar worden ze gevoed en onderwezen. De eerste school werd in 2017 geopend.

Dit jaar zoeken veel scholen hulp bij Adopt-A-School, omdat de leerkrachten moeite hebben om de kinderen die deze winter hongerig en slecht gekleed op school aankomen te voeden en te kleden. Vorig jaar heeft AAS bijna 1 miljoen dollar uitgedeeld aan scholen voor deze doeleinden.

Bron AAS.

 

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Onderwijs
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk