De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo heeft zaterdag de regerende Chinese Communistische Partij bekritiseerd voor de mishandeling van Oeigoerse moslims in Xinjiang en inwoners van de Tibetaanse Autonome Regio (TAR). Hij zei dat Peking probeert de geloofsovertuigingen en culturen van zijn eigen burgers uit te wissen door middel van repressieve campagnes.

Volgens Pompeo gaan de repressieve campagnes van de Chinese Communistische Partij niet over het bestrijden van terrorisme. De CCP probeert het geloof en de cultuur van haar eigen burgers uit te wissen. Alle samenlevingen moeten de godsdienstvrijheid respecteren en beschermen.

De verklaring van Pompeo komt op een moment dat enkele documenten van de CCP over de hoogbeveiligde gevangenkampen in Xinjiang werden gelekt en die de schendingen van de mensenrechten van Oeigoerse moslims door China bevestigden.

Er is nieuw bewijs dat de detentiekampen, die in de afgelopen drie jaar bij Xinjiang zijn gebouwd om ten minste een miljoen Oeigoerse moslims vast te houden bestaan en geen centra zijn voor vrijwillige heropvoeding om het extremisme tegen te gaan, maar dat gevangenen zonder proces worden vastgehouden. China heeft consequent beweerd dat de detentiecentra in Xinjiang vrijwillig onderwijs en opleiding aanbieden.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op VS – Zware kritiek op behandeling Oeigoeren en Tibetanen door China

  1. Joost schreef:

    Er is veel te klagen over de regering Trump, maar dit is toch een ander geluid.

  2. Jacob van Keulen schreef:

    Niet meer ‘Made in China’. Onder deze kop schreef Tamara Benima,rabbijn van Noord-Nederland zaterdag in het Friesch Dagblad over deze kwestie. Het China Tribunaal in Londen kwam in juni van dit jaar tot de conclusie dat China nog steeds organen “oogst”van gevangenen.Deze worden voor transplantaties gebruikt ,zelfs van levenden die daarna geëxecuteerd worden.Gruwelpraktijken en daarom roept ze bij deze op tot een boycot van alle Chinese produkten. Als miljoenen mensen meedoen,lukt het misschien mensenlevens te redden.