Onderzoekers beweren dat ze een website hebben ontwikkeld die nuttig zou kunnen zijn bij het verminderen van suïcidale gedachten. De site stelt bezoekers bloot aan dialectische gedragstherapie (DBT), een vorm van psychotherapie die gedragswetenschap en boeddhistische principes over mindfulness en acceptatie combineert.

Onderzoekers vroegen meer dan 3.000 websitebezoekers hoe zij zich voelden voordat zij de site bezochten, vergeleken met een paar minuten op de website. Bijna een derde was beduidend minder suïcidaal, en de intensiteit van hun negatieve emoties was ook afgenomen, volgens de in het Journal of Medical Internet Research gepubliceerde studie..

De ontwerpers van de site zeggen dat de resultaten hoopgevend zijn voor mensen die moeite hebben om moeilijkheden het hoofd te bieden. Ze wilden een vrij toegankelijke bron bouwen, die niet alleen wetenschappelijk georiënteerd is maar ook met de stemmen en verhalen van mensen die zelfmoordgedachten hadden ervaren. En daardoor geholpen zouden worden.

De startpagina presenteert een panel van video-gekoppelde beelden van individuen met relevante ervaringen op het gebied van zelfmoord en negatieve emoties en middelen om de DBT-vaardigheden te verkennen. Gebruikers werd gevraagd om hun zelfmoordgedachten of negatieve gevoelens te beoordelen op een schaal van 1-5 (5 is de meest suïcidale of negatieve). Onderzoekers merkten op dat bijna de helft van alle mensen die sterven door zelfmoord, pas een maand voor hun overlijden een zorgverlener zien.

Bron JMIR

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Opmerkelijk, Zorg, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk