De Chinese autoriteiten in de Tibetaanse stad Lhoka Tsethang hebben Tibetaanse studenten opgedragen zich niet in te schrijven voor workshops of andere externe activiteiten tijdens hun schoolvakantie, zo melden Tibetaanse bronnen aan Radio Free Asia. De autoriteiten verbiedt ook studenten in grote plaatsen ten zuidoosten van de regionale hoofdstad Lhasa om deel te nemen aan religieuze evenementen tijdens de vakantie..

Lokale Tibetanen geloven dat maatregel is genomen vanwege het bewaken van ideeën en invloeden bij de studenten die niet door staatsautoriteiten worden goedgekeurd. De Tibetaanse studenten worden op scholen onderwezen in de communistische ideologie. De beperking van religieuze activiteit in het bijzonder onthult de leugen van Chinese propaganda dat Tibetanen vrijheid van godsdienst genieten, zegt een bron die Jampa wordt genoemd.

In mei 2018 gaven de Chinese autoriteiten in Chamdo opdracht aan Tibetaanse studenten en hun ouders om religieuze bijeenkomsten en festivals tijdens de boeddhistische heilige maand Saga Dawa te mijden en hen te bedreigen met ongespecificeerde straffen als ze betrapt werden op het negeren van het verbod. In een document van 14 mei 2018, dat op grote schaal werd verspreid via de sociale media, benadrukken de Chinese autoriteiten de noodzaak om Tibetaanse kinderen verwijderd te houden van religieuze invloed en om kritisch denken in hun onderwijs te bevorderen.

Bron RFA

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op ‘China verbiedt Tibetaanse studenten buitenschoolse activiteiten tijdens winterstop’

  1. Joost schreef:

    Om te huilen.