Clowns van het Britse Clowns Without Borders UK waren deze week in Rohingya vluchtelingenkampen in Bangladesh om daar kinderen te vermaken en ze een moment hun ellendige bestaan te doen vergeten. Ze speelden in Cox’s Bazar, als onderdeel van het project Kushi Kushi Kushi (Happy Happy Happy).

Meer dan 2.000 kinderen en volwassenen genoten van het vijf dagen durende project. De clowns creëren de scènes, maar de echte acteurs waren de kinderen, omdat alle voorstellingen zeer visueel en non-verbaal zijn, zodat ze gemakkelijk te begrijpen zijn in elke taal.

Clowns Without Borders UK is een non-profit organisatie die werkt met getraumatiseerde vluchtelingen over de hele wereld. De clowns hopen met hun optreden kinderen maar ook hun ouders psychosociale verlichting te bieden. Ze doen de kinderen lachen op plaatsen waar dat niet gewoon is en ze het gevoel te geven dat anderen om hen geven.

Rohingya moslims vluchtten sinds augustus vorig jaar massaal uit Birma (Myanmar) om uit handen te blijven van het Birmese leger en boeddhistische bendes die moordden, verkrachtten en dorpen platbranden in een reactie op aanslagen van moslim rebellen die politiebureaus en grensposten aanvielen. Naar schatting wonen er in Bangladesh bijna 1 miljoen Rohingyavluchtelingen in een gebied van slechts naar schatting 13 vierkante kilometer. Meer dan de helft van de vluchtelingen zijn kinderen. Birma heeft beloofd Rohingya terug te laten keren naar Rakhinestaat waar ze woonden, maar de repatriëring komt niet of nauwelijks op gang.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Gezondheid, Zorg, Onderwijs, Geluk
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk