Ondanks het instellen van een avondklok en het afkondigen van de noodtoestand slagen boeddhistische bendes erin in islamitische buurten in Sri Lanka winkels, restaurants en huizen van moslims aan te vallen en in brand te steken. Veiligheidstroepen die in de straten patrouilleren slagen er niet in dat te voorkomen. Getuigen melden dat boeddhistische aanvallers zich niets van de door de regering getroffen maatregelen aantrekken.

Een getuige zegt dat in Palleke benzinebommen zijn gebruikt bij het in brand steken van vier woningen, zo melden buitenlandse media. Veel bewoners van het gebied rond Kandy beschreven soortgelijke aanslagen sinds begin deze week. Veel moslims hebben hun vertrouwen in het leger en politie verloren nu de bendes in hun aanwezigheid hun gang kunnen gaan. De regering heeft sociale medianetwerken afgesloten om te voorkomen dat de situatie nog meer uit de hand loopt door het verspreiden van valse geruchten. Er is al jaren lang sprake van spanningen tussen boeddhisten en moslims in het overwegend boeddhistische Sri Lanka.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

3 reacties op Boeddhistische bendes vallen eigendommen van moslims in Sri Lanka aan

 1. Ujukarin schreef:

  Ja geinspireerd door Myanmar lijkt het wel :-( Twee goed afgewogen analyses.
  Wat er vooral van te leren lijkt voor hier is de impact van nepnieuws. En vooral politici aan extreem-linkse en rechtse zijde, in willekeurige volgorde PVV/Denk/FvD en Bij1, maken daar erg veel gebruik van ;-)

  http://www.dw.com/en/islamophobic-narratives-inflame-sri-lanka-communal-tensions/a-42868563

  http://groundviews.org/2018/03/07/the-beast-rides-again/

  With folded palms,

  • Kay schreef:

   Beste U,gebeurtenissen zoals in Sri Lanka hebben vele oorzaken. De Tamiels hebben een ook een zeer bloedige oorlog gevoerd en dat was geen islamofobie, wat dan wel? Tamielofobie? Het heeft te maken met identiteitspolitiek, met oppervlakkigheid. Het heeft te maken met een ruim en diep ervaren gevoel van eenheid. Het is oppervlakkig gevoelde diversiteit. Het is eenzijdigheid, binnenkant of buitenkant. In ieder geval is het gebrek aan verbinding.

 2. Ujukarin schreef:

  Correct. En geen enkele van die oorzaken heeft te maken met wat boeddhisme zou moeten zijn, helaas.
  Zie met name 1e van de 2 links: een of ander misplaatst Singhalees gevoel van bedreigd worden werd eerst geprojecteerd op Tamils en nu op Moslims (en overigens ook Christenen, kerken worden geregeld ook platgebrand).

  Net als grotere groepen in NL vinden dat ‘hun’ indruk van hoe Nederland moet zijn, van blanke-top-der-duinen bij FvD en PVV tot pas-gelijkwaardig-als-eerst-historisch-groepsonrecht-ongedaan-is bij Bij1 en DENK, wordt bedreigd door andere groepen in Nederland; en zo af en toe bijna naar gebruik van geweld tegen die anderen neigen en in ieder geval massaal gebruik maken van nepnieuws.
  En geheel met je eens dat je dit tegengaat door zoeken naar verbinding. Vanuit onze waarden als boeddhist is het echt niet zo moeilijk om vergelijkbare waarden te vinden bij andere mensen, inplaats van verschillen uit te vergroten zoals bovengenoemde politici in Nederland _en_ in Azie doen…

  With folded palms,