Afgelopen nacht hebben opnieuw duizenden verontwaardigde moslims in het zuidoosten van Bangladesh boeddhistische tempels en woningen aangevallen en in brand gestoken.  Zaterdagnacht gingen al minstens twaalf tempels en tientallen woningen in vlammen op.

Het massale geweld ontstond nadat een jongen met een boeddhistische achtergrond een foto op Facebook zette met een voor moslims beledigende afbeelding van de Koran. De knaap ontkent dat overigens opzettelijk te hebben gedaan, de opname zou door anderen op zijn site  zijn gezet en daarna automatisch te verspreid. De site is inmiddels afgesloten. De jongen, zijn moeder en een tante krijgen inmiddels politiebescherming.

De regering heeft troepen naar het gebied gestuurd om de boeddhistische gemeenschap te beschermen. Tenminste vijf tempels en even zoveel woningen werden vanmorgen vroeg in de omgeving van Patia en Cox’s Bazar door duizenden moslims aangevallen. De politie probeerde de menigte met rubber kogels te verjagen. Een woordvoerder van de politie zegt dat er 107 verdachten zijn gearresteerd. Er zou sprake zijn van georganiseerde aanvallen op boeddhistische eigendommen.

Het geweld ontstond zaterdag in het gebied rond Cox’s Bazar maar verplaatste zich afgelopen nacht naar Patia, waar veel boeddhisten wonen. Daar zijn drie tempels vernield. In Bangladesh is negentig procent van de bevolking moslim. In het verleden kwam het ook al tot botsingen tussen moslims en hindoes die in Bangladesh wonen.

Bron: buitenlandse persbureaus.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Moslims vallen opnieuw boeddhistisch eigendom aan

  1. Sheila schreef:

    Ik wou, dat iedereen met elkaar zou kunnen leven,
    en met zoveel vuur in hun harten en hoofden en daaromheen
    voor de vrede zouden kunnen strijden.