Twee dagen voor het bezoek dat de Amerikaanse president Barack Obama brengt aan Birma, heeft president Thein Sein van Birma bekend gemaakt dat hij overweegt om de stateloze Rohingya moslimminderheid burgerrechten toe te kennen.

Daarmee komt hij op voorhand tegemoet aan de wens van de Amerikaanse president dat de problemen met deze minderheid opgelost worden. Obama pleit voor een volledig burgerschap

Thein Sein deed de verzoenende opmerkingen in een brief aan de Verenigde Naties op vrijdag. In de brief zegt hij dat zijn regering bereid is om omstreden kwesties als burgerschap, werkvergunningen en vrij verkeer voor de Rohingya bespreekbaar te maken.

De gevechten tussen Rakhine boeddhisten en Rohingya moslims braken in juni uit, nadat drie moslims een boeddhistische vrouw hadden verkracht en vermoord. Sindsdien zijn bijna tweehonderd mensen om het leven gekomen en meer dan honderdduizend mensen zijn dakloos geworden en op de vlucht geslagen.

 

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten
Tags: , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Birma: Rohingya moslimminderheid krijgt rechten

  1. ten cate schreef:

    Men vergist zich nooit zo gemakkelijk,als wanneer men denkt de weg te kennen.

    • de redactie schreef:

      Ten Cate, de zes andere reactie die je geplaatst hebt geef ik niet vrij. Ik heb je hierover zojuist via mail geinformeerd. Bij voortdurend wangedrag ontzeggen we je de toegang tot de site. (PvB)