Veel bergbeklimmers in de Himalayaregio hebben hun boekingen voor het beklimmen van bergen in dat gebied geannuleerd nu de uitbraak van het coronavirus nog steeds niet onder controle lijkt. Dit is een reden tot bezorgdheid voor de touroperators, die tijdens het klimseizoen dat van maart tot mei duurt, zware economische verliezen zullen moeten dragen.

Pasang Sherpa, directeur van een bedrijf dat gidsen levert zei dat zeven Chinese gidsen hun plannen hebben laten vallen om het beklimmen van de hoogste piek ter wereld van de Nepalese kant dit voorjaar op te schalen. Waardoor klimmers uit China, Iran, Zuid-Korea, Japan en een paar Europese landen niet begeleid kunnen worden. Minstens zes Italiaanse klimmers die van plan waren om Mount Everest van de Tibetaanse kant te beklimmen, hebben hun boeking al geannuleerd.

Bronnen zeggen dat China zijn Tibet-route in het voorjaar niet zal openen om de Nepalese operators voor Mount Everest, Cho Oyu en Sishapangma-expedities toe te laten. Nepal is al geraakt door een daling van twee procent in het aantal toeristen in de eerste maand van het bezoekseizoen dit jaar.

Bron BNN.

Categorieën: Natuur, Nieuws, Reisverslagen, Gezondheid
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk