De Rotterdamse en failliete uitgeverij van boeddhistisch boeken Asoka maakt een doorstart. Waarschijnlijk al met ingang van morgen worden de activiteiten hervat. Dat heeft mede-eigenaar Rob Lindeman zojuist bevestigd.

Lindeman en andere betrokkenen zijn de afgelopen dagen tot een akkoord gekomen met curator O. de Witt Wijnen. Er is een onbekend bedrag betaald voor de overname. De werkgelegenheid van het personeel is volgens Lindeman gewaarborgd. De uitgeverij gaat onder de oude naam verder, in een nieuwe bv. Ook de activiteiten van uitgever Synthese en het productiebureau Boeken uit Rotterdam worden hervat.

Lindeman spreekt van een moeizaam proces waarin de uitgeverij uiteen dreigde te vallen. Hij zegt ontzettend blij te zijn met de doorstart en het behoud van de werkgelegenheid in het bedrijf. BoeddhaMagazine komt normaal uit. Aan het winternummer wordt volgens Lindeman hard gewerkt.

Categorieën: Economie, Media
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

5 reacties op Doorstart Asoka is rond

 1. P.M.Vegt schreef:

  Gelukkig! Heel veel succes….

 2. Joop Romeijn schreef:

  En Dorine Esser komt niet terug? Dat blijft dan een schande.

  Laat Lindeman in plaats van kreten als ‘ontzettend blij’ en ‘normaal uitkomen’ maar eens eerst aan ons – lezers van Asoka-boeken en BoeddhaMagazine – duidelijk z’n beleid uiteenzetten.
  En dan met name het meer commerciële karakter daarvan, de keuze van de titels.
  Dus niet een interview maar een eigen uitgebreide tekst van hem.

  Pas dan kunnen we besluiten of een lezers-staking nodig is

 3. Henk Molenaar schreef:

  Goed nieuws! Voor Dorien is het jammer, maar zij is niet de eigenaar en verandering hoort bij het leven.

 4. kees klomp schreef:

  ik stel een lezers-staking voor de (overbodige) reacties van @joop romeijn voor…

  • Joop Hoek schreef:

   Staken? Lezersstaking? Lindeman moet zich verantwoorden? Als boeddhisten weten we toch dat het leven veranderlijk is. Het komt en het gaat. Is het niet verstandig eerst eens het BoeddhaMagazine nieuwe stijl af te wachten en dan pas te oordelen over stijl en inhoud? Ik ben het van harte met Henk Molenaar eens: verandering hoort bij het leven.