Thich Nhat Hanh heeft Vietnam weer verlaten en is teruggekeerd naar het Plum Village klooster in Thailand. De reis is volledig naar zijn wens binnen negen dagen verlopen, van 29 augustus tot 6 september 2017. Thay (Vietnamees voor leraar) bezocht o.a. de voorouderlijke tempel (Root Temple) Tu Hieu in Hué (foto) om eer te betuigen aan de voorouderlijke leraren. Dit is de plek waar hij in 1942 monnik werd.

De film ‘Walk with me’ blijkt bijzonder veel belangstelling op te roepen voor de mindfulness van Thich Nhat Hanh en zijn klooster Plum Village. Nog voor de officiële release waren er al tal van voorvertoningen waar honderden mensen op af kwamen. Ze namen deel aan wandelmeditaties, zitmeditaties en bespraken de film met elkaar na afloop. Inmiddels draait de film op tal van locaties in Nederland en Vlaanderen in reguliere roulatie.

De organisatie Leven in aandacht is blij met al deze aandacht voor de beoefening van deze vorm van mindfulness. Ze hoopt dat mensen die zich nader willen verdiepen de weg weten te vinden naar de e sangha’s (meditatiegroepen) en naar de activiteiten in het Verdiepingsprogramma.

Zij hoopt ook op mooie, inspirerende ontmoetingen tussen al die mensen die actief bezig zijn met mindfulness en zich door Thich Nhat Hanh laten inspireren.

Bron Leven in aandacht

Categorieën: Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk