Na een afwezigheid van twee weken, wegens renovatie van het dak van het klooster, is de boeddhistische monnik en leraar Thich Nhat Hanh teruggekeerd naar het klooster Tu Hieu in Vietnam, waar hij sinds eind vorig jaar verblijft. Vorige week dinsdag woonde Thay, zoals hij door zijn volgelingen wordt genoemd, een ceremonie bij na terugkeer van een tijdelijke verblijfplaats in de kustplaats Da Nang.

Thich Nhat Hanh (92) reisde op 26 oktober vorig jaar vanuit Thailand- waar hij sinds eind december 2016 aan het herstellen was van de gevolgen van een zware beroerte, terug naar zijn vaderland Vietnam. De zenmeester liet in een brief aan zijn volgelingen weten dat hij had besloten om de rest van zijn leven in de Tu Hieu pagode door te brengen, waar hij op 16-jarige leeftijd tot novicemonnik was gewijd. Sinds zijn terugkeer naar Tu Hieu heeft Thay’s aanwezigheid honderden volgelingen aangetrokken, van wie sommigen dagenlang wachten op een glimp van hem als hij op het tempelcomplex wordt rondgereden in een rolstoel.

Thay werd in november 2014 na een ernstige hersenbloeding in een Frans ziekenhuis opgenomen. Na maanden van rehabilitatie verliet hij in april 2015 de kliniek in Bordeaux en keerde hij terug naar zijn kloostergemeenschap Plum Village. In juli van datzelfde jaar werd Thay naar San Francisco gevlogen om een intensiever revalidatieprogramma te ondergaan in het UCSF Medical Center.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk