Na een verblijf en behandeling van bijna vijf maanden in een universiteitsziekenhuis in Bordeaux is de Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh (Thay) begin deze maand voor verder herstel teruggekeerd in het boeddhistisch centrum Plum Village in Zuid-Frankrijk. De leraar werd vorig jaar getroffen door een beroerte.

Thich Nhat Hanh ThayArtsen noemen het herstel van Thay boven verwachting goed. De leraar wordt verzorgd door de nonnen en monniken in het centrum en krijgt medische ondersteuning van artsen en een logopedist die met Thay oefeningen doet om de spraak weer terug te laten komen. Volgens zijn volgelingen onderhoudt Thay zijn geest van leraar om mindfulness praktijken uit te wisselen. Door het warme Franse voorjaarsweer in de afgelopen weken brengt Thay een deel van de dag buiten door, zit onder een boom, drinkt thee en luistert naar het zingen van de vogels en het geluid van de bel.

Plum Village is het boeddhistisch klooster en meditatiecentrum van Thich Nhat Hanh in de omgeving van Bergerac, in Zuid-Frankrijk. Hij richtte het op in 1982. In de loop van de jaren werd Plum Village uitgebreid met hamlets (vestigingen) in verschillende dorpjes.

Wie Plum Village wil bezoeken kan er bijna het hele jaar terecht. Elk jaar verwelkomt het centrum duizenden gasten van over de hele wereld. Engels, Frans en Vietnamees zijn de hoofdtalen.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Thay weer terug in Plum Village

  1. Marijke schreef:

    I am pleased to hear that Tich Nhat Hanh is back in Plum Village.
    I’ll wish him all the best and hope.