Het herstel van de Vietnamese monnik en leraar Thich Nath Hanh (84), die na een hersenbloeding al twee maanden voor medische behandeling in de Verenigde Staten is, verloopt zeer moeizaam. De monnik wordt intensief behandeld maar boekt weinig vooruitgang.

Thay, zoals de boeddhistische leraar door zijn volgelingen wordt genoemd, beschikt over een groep medisch specialisten en therapeuten en profiteert van het beste op het gebied van medische kennis van Oost en West. Hij krijgt elke dag acupunctuur, fysieke therapie, logopedie, osteopathie en neurofeedback.

Thay, juni 2015, foto Plum Village.

Thay, juni 2015, foto Plum Village.

Zijn gevorderde leeftijd, de ernst van de bloeding, en verscheidene lichamelijke mankementen, maken het proces voor allen die eraan deelnemen tot een uitdagende kwestie. In het begin van zijn behandeling in de States was de monnik zeer betrokken en enthousiast met zijn therapeuten. Echter, zijn vermoeidheid en fysiek ongemak die Thay ervoer toen hij aankwam in de VS, beperkt zijn vermogen om deel te nemen aan de sessies. De behandeling bestaat nu uit een medisch kader waarin de nadruk ligt op een geïntegreerd programma waarmee Thay een rustgevende slaap, meer alertheid, gemak en vrede in zijn lichaam ervaart, waardoor hij beter kan deelnemen aan de therapie. Dat heeft geleid tot iets meer functie in het rechterbeen. Het spraakvermogen is in zeer geringe mate teruggekeerd. Thay kan enkele woordjes uitspreken.

Bron Plum Village.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Herstel Thich Nath Hanh verloopt zeer moeizaam

  1. Aimé schreef:

    Even meegeven dat Thay intussen 88jaar oud is en niet 84.
    In oktober wordt hij 89.