Meer dan 150 boeddhisten uit Birma (Myanmar), onder wie vrouwen en kinderen, hebben sinds vorige week onderdak gezocht in tenten langs de grens met Bangladesh. De boeddhisten uit Rakhine, Khumi en Khao krijgen voedsel van inwoners van Bom in Bangladesh. Ze zeggen dat ze zijn gevlucht voor gevechten tussen de Birmese veiligheidstroepen en rebellen van de Arakan Leger groep in Chin en Rakhinestaat.

Getuigen hebben journalisten gemeld dat het Birmese leger zware wapens en helikopters heeft ingezet tegen de rebellen. De vluchtelingen brengen in tenten hun dagen door in koud winterweer. Bengaalse grenswachten hebben hun beveiliging langs de grens tussen Birma en Bangladesh versterkt. Sinds augustus vorig zin meer dan 705.000 moslim, die van huis en haard zijn verdreven door het Birmese leger en boeddhistisch bendes, werden mannen en kinderen vermoord en meisjes en vrouwen verkracht en daarna gedood of verminkt door Birmese soldaten. De boeddhistische vluchtelingen hebben de Bengaalse autoriteiten laten weten dat ze weer naar huis terugkeren als de situatie weer veilig is.

Het is de eerste keer dat de instroom van boeddhisten uit Birma in Bangladesh is gemeld. Bangladesh heeft al onderdak gegeven aan ongeveer 1,2 miljoen Rohingya moslims die gevlucht waren voor gewelddadige vervolging in Rakhinestaat in Birma.

Bron BNN.

Categorieën: Mensenrechten, Gezondheid, Misbruik, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk