Wel honden eten geven maar toestaan dat opgesloten jonge meisjes van honger omkomen. Hoe is dat mogelijk? Vanavond hoopt de Vlaamse auteur Kristien Hemmerechts in het BOS-programma OBA live daar antwoord op te geven. Zij is in gesprek met Bettine Vriesekoop.

In haar laatste roman ‘De vrouw die de honden eten gaf’ beschrijft Hemmerechts in een monoloog de gedachtewereld van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. Martin is veroordeeld wegens medeplichtigheid aan opsluiting en foltering van zes meisjes. Het boek deed in België veel stof opwaaien: negatieve reacties in de pers, boekhandels weigerden het boek te verkopen en Hemmerechts moest voor interviews naar Nederland uitwijken.

BOS devrouw die de honden eten gaf (ja)In OBA Live gaat Hemmerechts in op de vraag die haar bezighield: hoe is het mogelijk dat een zwangere vrouw met kleine kinderen wel de honden eten geeft, maar niet de opgesloten meisjes? Zijn wij daar allemaal toe in staat? Zo ja, wat zegt dat over onze menselijkheid? Zo nee, hoe gaan we dan menselijk met de Odettes van deze wereld om?

OBA Live 
Dinsdag 25 februari
Van 19:00 tot 20:00 uur
Na afloop signeert Kristien Hemmerechts haar boeken

Publiek is van harte welkom

Openbare Bibliotheek Amsterdam
4e etage
Oosterdokskade 143
1011 DK Amsterdam

Bron BOS.

Categorieën: Nieuws, BOS-tv en radio, Boekbespreking, Achtergronden, Media
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk