Het Voedingscentrum adviseert ons al jaren om per dag twee ons groente en twee ons fruit te eten, maar bijna niemand doet dit. Ik ben het lang niet met al hun adviezen eens, maar minimaal vier ons vers, onbewerkt plantaardig voedsel per persoon per dag lijkt me een verstandig streven. Dus probeer ik, om de groente- en fruitconsumptie in huis te bevorderen, kilo’s van het spul … [Lees meer...] overB’eter groene smoothies en gevulde vijgen
Refreshing earth of the heart – Hele bloemkool uit de oven
Eind december kwam één van mijn inspiratiebronnen, de website One Green Planet, met een overzicht van de 30 populairste recepten van 2016 dat ik u niet wil onthouden. Opvallend veel recepten bevatten geroosterde bloemkool uit de oven, niet alleen roosjes maar ook de gehele bloemkool. Gaat dat goed? Dit leek me wel interessant om ook eens te proberen. Ik hou van de smaak van … [Lees meer...] overRefreshing earth of the heart – Hele bloemkool uit de oven
Refreshing earth of the heart- Kerstmenu met een Marokkaans tintje
Is het u ook opgevallen dat de supermarkten dezer dagen adverteren en stunten met vlees, vlees, en nog meer vlees? Daar hoeven wij natuurlijk niet aan mee te doen. Ik zet eters de laatste tijd varianten van het volgende menu voor: een driegangendiner met Marokkaanse accenten. Het mooie van dit menu is dat je alles op een rustig moment van tevoren klaar kunt maken. Met volle … [Lees meer...] overRefreshing earth of the heart- Kerstmenu met een Marokkaans tintje
Refreshing Earth of the Heart – Kerstdinertip en recept voor supersimpele kruidkoek
Terwijl kranten, tijdschriften, blogs, nieuwsbrieven, receptenpagina’s en niet te vergeten de gratis tijdschriften van de supermarkten over elkaar heen buitelen met de meest fantastische feestrecepten, wil ik hier geen kerstmenurecepten met jullie delen, maar volsta ik met een tip voor een verrassend diner, alleen klaargemaakt of met anderen. Ik ga zelfs niets zeggen over al … [Lees meer...] overRefreshing Earth of the Heart – Kerstdinertip en recept voor supersimpele kruidkoek
Omgekeerde bananen/perentaart (tarte tatin)
De afgelopen weken was er weinig tijd en energie om te experimenteren in de keuken. Wel ben ik doorgegaan met het thema ‘veganiseren’ van traditionele recepten. Dit is één van de resultaten. Deze taart is het lekkerst als toetje, als ie nog vers en warm is, en het karamel eraf druipt, maar ook koud is ie goed te eten. Koud heeft het meer weg van bananenbrood dan van tarte … [Lees meer...] overOmgekeerde bananen/perentaart (tarte tatin)