Van de week probeerden we de vegetarische gehaktballetjes in satésaus van Unox, ontstaan uit een samenwerking met de Vegetarische Slager. Hoewel de balletjes in structuur erg op vlees lijken en prima smaken, is de satésaus helaas veel te zout en te zoet. Eigenlijk zoals satésaus uit de winkel altijd smaakt en waarschijnlijk de meeste soepen en sauzen en kant-en-klaar … [Lees meer...] overSausjes om zelf te maken: satésaus en guacamole
Refreshing Earth of the Heart – Selderijsoep met appel (of peer) en bieslookolie
De afgelopen tijd heb ik me in de auto laten vergezellen door het luisterboek Eat by Choice, Not by Habit van Sylvia Haskvitz. De auteur komt uit de hoek van Nonviolent Communication (NVC). Dit is een door Marshall Rosenberg ontwikkeld systeem om conflicten op te lossen. De beweging heeft niks met het boeddhisme te maken, maar de thema’s zijn eigenlijk hetzelfde: waarnemen … [Lees meer...] overRefreshing Earth of the Heart – Selderijsoep met appel (of peer) en bieslookolie
Refreshing Earth of the Heart – Selderijsoep met appel (of peer) en bieslookolie
De afgelopen tijd heb ik me in de auto laten vergezellen door het luisterboek Eat by Choice, Not by Habit van Sylvia Haskvitz. De auteur komt uit de hoek van Nonviolent Communication (NVC). Dit is een door Marshall Rosenberg ontwikkeld systeem om conflicten op te lossen. De beweging heeft niks met het boeddhisme te maken, maar de thema’s zijn eigenlijk hetzelfde: waarnemen … [Lees meer...] overRefreshing Earth of the Heart – Selderijsoep met appel (of peer) en bieslookolie
Refreshing earth of the heart- Pompoenpitten roosteren
Zou er een wereldwijde samenzwering bestaan? Ik moest denken aan het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Als je de receptenpagina’s op Internet mag geloven ben je wel gek als je je pompoenpitten nog weggooit. Rooster ze één keer in de oven of in de pan en je zult ze echt nooit meer weggooien, roepen de receptenschrijvers in koor. Al een hele poos bekeek ik de pitten … [Lees meer...] overRefreshing earth of the heart- Pompoenpitten roosteren
B’eter – Groenten roosteren in de oven
Geroosterde groenten zijn heerlijk. Hun natuurlijke suikers karamelliseren, waardoor ze van nature iets zoet worden. Omdat je niet een deel van de smaak met het kookvocht afgiet, hebben ze ook een intensere smaak. Roosteren is bovendien een gemakkelijke manier van koken. Zet de oven aan, snijd de groenten, hussel ze met wat olie en kruiden, doe ze op een bakplaat in de oven en … [Lees meer...] overB’eter – Groenten roosteren in de oven