Ook dit jaar wordt er op Prinsjesdag in de Grote Kerk van Den Haag een interreligieuze bijeenkomst gehouden. Morgen om 10.30 uur start deze Interreligieuze en Interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van de opening van het nieuwe parlementaire jaar. De viering is een cadeau van de verschillende religieuze en levensbeschouwelijke gemeenschappen in ons land aan de leden van de regering, van de Staten- Generaal en hoge colleges van staat, en aan de burgers van ons land.

De viering is voor iedereen toegankelijk en begint stipt om half elf. Er is een voorprogramma met zang.

Het thema is ‘Innerlijke beschaving: leidraad naar vrede’. Het hoofdreferaat wordt gehouden door Marga Martens van de Bahá’í-gemeenschap Nederland en Marie-Lisette Derks van Brahma Kumaris Spirituele Academie. Voorts zijn er, naast de boeddhistische bijdrage, bijdragen van humanisten, Joden, hindoes, moslims en christenen: chants, recitatie, toespraken, gebeden en muziek. De inbreng van talrijke kinderen zal evenals vorige jaren groot zijn.

VaramitraVaramitra spreekt namens de boeddhistische gemeenschap geen tekst uit maar verricht een daad van vrijgevigheid (de eerste van de zes paramita’s) door aan twee van de ongeveer tweehonderd scholieren die jaarlijks bij de bijeenkomst aanwezig zijn, zijn drie minuten spreektijd af te staan. De twee kinderen dragen allebei een zelfgeschreven gedicht voor over het thema innerlijke beschaving.
Grote Kerk, Grote Kerkplein, Den Haag, 17 september, 10.30 uur.
Zie ook www.prinsjesdagviering.nl.

Bron BUN.

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk