Recent heeft de Chinese regering de gebedsvlaggen in Tibet verboden. De kleurrijke vlaggen die in heel Tibet wapperen, worden nu overal neergehaald. Tibetaanse gebedsvlaggen staan volgens International Campaign for Tibet (ICT) voor compassie en wijsheid en zijn ze al eeuwenlang een van de bekendste symbolen van de unieke cultuur en spiritualiteit van Tibet.

Met ICT’s nieuwe campagne #FLAGSFORTIBET wil de mensenrechtenorganisatie  aandacht genereren voor de inspanningen van de Chinese regering om de Tibetaanse cultuur verder te vernietigen.  De campagne start eind deze maand en roept het publiek op om op 27 september Tibetaanse gebedsvlaggen op te hangen en hiervan online een foto te delen met de hashtag #FLAGSFORTIBET. 27 september is een historische dag waarbij de eerste reeks demonstraties worden gemarkeerd die in Lhasa in 1987 plaatsvonden ter ondersteuning van het vijfpuntenvredesplan voor Tibet die de Dalai Lama in de VS Congres presenteerde.

foto Joop Hoek

Met deze campagne wil ICT  massaal de Tibetaanse gebedsvlaggen laten wapperen en daarmee de zichtbaarheid van Tibet in Nederland en Europa vergroten. Al verschillende (horeca) ruimtes waar gebedsvlaggetjes hangen, hebben toegezegd om mee te doen en ook jonge influencers helpen mee om de social media berichten van ICT te verspreiden.

In het verleden zegt ICT met haar campagnes veel successen te hebben geboekt dankzij ook de betrokkenheid van Tibet -en spirituele instellingen.

Dit kunt u doen:

Hang op 27 september de Tibetaanse vlaggetjes op een iconische plek en maak hiervan een foto. Onder iconische plekken verstaat ICT o.a. het station, een brug, het gemeentehuis, een monument, etc. Stuur de foto’s naar ICT en deel het op eigen social mediakanalen.

Stuur ICT locaties door in een omgeving waar al gebedsvlaggen hangen. Ze worden benaderd met de oproep om ook mee te doen aan deze campagne;

De foto’s van de gebedsvlaggen en de locaties die de gebedsvlaggen al hebben hangen kunt u naar ICT’s social media manager, Elena Somers, sturen. Ook voor vragen over de campagne is zij te benaderen via: elena.somers@savetibet.nl

Categorieën: Nieuws, Dalai Lama, Mensenrechten, Politiek, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Tibetaanse gebedsvlaggen wapperen boven de polders

  1. Joost schreef:

    Goed initiatief, mee doen graag!!