In de afgelopen periode konden, als gevolg van de coronacrisis, de vrijwilligers van Duizend Handen niet op bezoek bij de gedetineerden. Als alternatief hebben de vrijwilligers nu kaarten geschreven voor de gedetineerden met wie de boeddhistisch geestelijke verzorgers contact hebben. Ook kunnen ze nu met een gedetineerde communiceren via een e-mailsysteem waarbij de privacy van de vrijwilliger is gegarandeerd.

In het najaar organiseert Duizend Handen weer een introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers. Ook heeft een aantal bestuurswisselingen plaatsgevonden. Ulli Fischer is vanwege een uitbreiding van haar werkzaamheden in het Maxima Ziekenhuis, gestopt als coördinator en toegetreden tot het bestuur. Rozanne van der Veur is de nieuwe coördinator.

Stichting Duizend Handen zet zich in voor het welzijn van (ex-)gedetineerden in Nederland, zoals  bezoekvrijwilliger of buddy buiten de bajes. Duizend Handen draait ook het project Met Aandacht Buiten. Dat zijn groepen waarin ex-gedetineerden en boeddhistische beoefenaars samen mediteren. Op dit moment is een groep actief in Rotterdam. Met Aandacht Buiten wil ook in andere steden en regio’s starten. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht die zich willen inzetten om een veilige omgeving te creëren voor een doelgroep die niet gemakkelijk de weg vindt naar reguliere sangha’s.

Bron BUN/BD.

Categorieën: Nieuws, BUN - Boeddhistische Unie Nederland, Rechtspraak, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk