Nu ook psychologen aangeven dat mensen het door de maatregelen rond het coronavirus geestelijk meer en meer moeilijk krijgen en in isolatie leven biedt de Vlaamse boeddhistisch consulent Manu Grisar een luisterend oor aan. In Nederland is een boeddhistisch consulent een onbekend verschijnsel. Grisar is in die hoedanigheid al zes jaar aan het werk en wil ik er graag zijn voor de andere. Hij is te contacteren via  manugrisar@icloud.com

waar dan verder wordt gekeken hoe te communiceren: een afspraak via chat, videochat of Zoom, waar een luisterend oor wordt aangeboden of een eenvoudige  persoonlijke meditatie samen  gedaan kan worden. Of de hulpzoekende boeddhist is of niet doet er niet toe.

Online deelnemen aan stille meditatie en Tchenrezig pudja.

Tijdens deze weken van quarantaine kan je op maandag, dinsdag en zaterdag om 20.00 uur online deelnemen aan de geleide stille meditatie door Manu via Zoom.

Op donderdag om 20.00 uur: Tchenrezig meditatie.

Iedere deelnemer hoeft gewoon de app ‘Zoom’ te downloaden op zijn smartphone (of computer) en aanmelden via de link  https://zoom.us/j/412179081

Om 19.50 uur gaat de virtuele tempel open. Om 20.00 uur volgt de meditatie tot 21.00 uur. De tekst ‘Stille meditatie’ vind je hier:

Note BD: De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken momenteel de privacygevoeligheid en het mogelijk schenden van privacy door Zoom. Ook in Nederland zijn die al geconstateerd tijdens virtuele bijeenkomsten van boeddhistisch organisaties.

Lees hier meer over Zoom  dat door enkele experts al malware wordt genoemd.

 

 

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk