Thaise autoriteiten proberen drie Russische toeristen te helpen die na de annulering van hun vlucht naar huis door de uitbraak van Covid-19 virus in een vervallen gebouw naast het crematorium van een plaatselijke boeddhistische tempel onderdak hebben gevonden.

Lokale bestuursambtenaren is gevraagd om contact op te nemen met de Russische ambassade over de benarde situatie van de twee mannen en een vrouw in de Wat (tempel) Mai Khao. De drie, 31, 29 en 24 jaar oud, zeggen dat de luchtvaartmaatschappij waar zij geboekt hadden, het vliegen van Phuket in Thailand had tegengehouden vanwege de vervoersbeperkingen die werden opgelegd in pogingen om het coronavirus te controleren. Zij zouden op 25 maart naar Rusland terugkeren. Nadat de vlucht was geannuleerd, hadden ze geen geld meer en besloten ze vanaf het vliegveld te gaan lopen. Toen ze onderweg de tempel zagen, besloten ze daar hun toevlucht te nemen.

De toeristen sliepen in een vervallen gebouw naast een crematorium. En kookten hun maaltijden in een geïmproviseerde keuken op een betonnen platform met gerechten die door plaatselijke inwoners van Mai Khao werden geschonken. Ook kregen ze muskietennetten om onder te slapen. Medisch onderzoek wees uit dat geen van de drie besmet was met het coronavirus.

Naar schatting tussen de 200 en 300 buitenlandse toeristen verblijven in Phuket na de recente sluiting van de provincie. Velen hebben geen vast onderkomen nadat hun vluchten werden geannuleerd en zij niet op andere luchtvaartlijnen over konden boeken. Autoriteiten nu voorgesteld dat de lokale overheden en gemeenten gestrande toeristen zouden opvangen in scholen die nu gesloten zijn vanwege de zomervakantie.

Bron BNN

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Opmerkelijk, Zorg, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk