Monniken uit de Wat Samuha Pradittharam tempel in Thailand  zijn aan de slag gegaan om besmetting via handcontact van het virus te bestrijden. Ze bouwen ontsmettingsdispensers die met een voetpedaal worden bediend om het risico te verminderen dat de coronaviruskiemen zich verspreiden.

De tempel is alom geprezen door gezondheidsfunctionarissen en de plaatselijke bevolking voor de hygiënebewuste dispensers die zij heeft ontwikkeld. De monniken doneerden zelfs aan lokale ziekenhuizen en overheidskantoren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zij gebruiken gerecycled staal dat overgebleven is van een bouwplaats in de buurt van de tempel. Ze snijden het staal in de gewenste lengte, maken voetpedalen en assembleren de stukken aan elkaar. Het in elkaar zetten van de dispensers duurt 2 uur en de kosten bedragen niet meer dan 6 dollar per stuk.

De monnik die de voetdispensers bedacht was vroeger monteur en leerde de techniek door online video’s te bestuderen. De tempel heeft tot nu toe meer dan tien dispensers gemaakt en geschonken aan lokale ziekenhuizen, tempels en overheidskantoren.

Thailand registreerde slechts zes nieuwe coronavirusgevallen op 1 mei en de overheid is begonnen met het versoepelen van de beperkingen, waarbij sommige restaurants, winkels en kapsalons vanaf vandaag mogen openen.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Zorg, Boeddhisme, Theravada, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk