In het overwegend boeddhistische Thailand plegen mensen zelfmoord vanwege de maatregelen die zijn getroffen door de overheid en de invloed op hun persoonlijke leven. Het gaat voornamelijk om mensen die financieel niet meer rond kunnen komen omdat ze niet in aanmerking komen voor overheidssteun.

Minstens 22 mensen maakten sinds 2 maart in Thailand vanwege de beperkingen een eind aan hun leven en zijn  als zodanig geregistreerd. In Thailand is veel maatschappelijke ongelijkheid en de arme Thai worden hard getroffen door de lockdown die sinds vorige maand van kracht is.

De afgelopen maand zijn veel Thaise burgers die van dag tot dag in hun levensonderhoud moesten  voorzien wanhopig en suïcidaal geworden. De meesten van hen hebben geen toegang gekregen tot de financiële hulp van de overheid, die de regering in Bangkok vorige maand heeft beloofd, zo melden Thaise media.

Meer dan 24 miljoen Thai  registreerden zich om een maandelijkse overheidsbetaling van THB 5.000 [$155] over zes maanden te ontvangen. De hulp was bedoeld voor contractwerknemers en zelfstandigen die niet onder het Thaise socialezekerheidsstelsel vallen. Maar de autoriteiten zijn niet in staat geweest om de maandelijkse toelagen te betalen en werden veel “informele werknemers” die de hulp aanvroegen, door het Thaise ministerie van financiën afgewezen.

Op 14 april protesteerden tientallen mensen voor het gebouw van het ministerie. Een van de demonstranten, die niet in staat was om financiële hulp te krijgen via het overheidsprogramma, pleegde later zelfmoord.

In maart kreeg een meldpunt voor geestelijke gezondheidsproblemen van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid meer dan 600 telefoontjes met een vraag om hulp, vergeleken met slechts 20 tot 40 telefoontjes in elk van de twee maanden daarvoor.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Economie, Politiek, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk