De Srilankaanse autoriteiten in New Delhi, India, hebben in overleg met die van India de regelingen versoepeld om op doeltreffende wijze de spoedige terugkeer van de Sri Lankaanse boeddhistische pelgrims die momenteel in India verblijven, naar hun land te laten terugkeren. In India zijn naar schatting 1200 Srilankaanse boeddhistische pelgrims die deel uitmaken van 22 groepen.

Deze pelgrims zijn in India aangekomen voordat de regering van Sri Lanka op 9 maart de Dambadiva-bedevaarten opschortte. De Sri Lankaanse diplomatieke missies staan in nauw contact met de Sri Lankaanse boeddhistische monniken op de boeddhistische bedevaartsoorden in Noord-India en de groepen zelf. De groepen is verzocht hun terugreis te bespoedigen in het licht van de zich ontwikkelende situatie rond het coronavirus.

De meeste van deze pelgrims zullen de komende dagen terugkeren via New Delhi en Chennai. De missies vergemakkelijken hun terugkeer, onder meer door gesprekken met de betrokken luchtvaartmaatschappijen, met het oog op het herschikken van de tickets.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk