De ingezetenen van de regionale hoofdstad van Tibet Lhasa zijn deze week binnen gebleven bij de viering van het Tibetaans maan nieuwjaar. De autoriteiten verboden openbare bijeenkomsten in Lhasa uit angst voor besmetting door het Wuhan-coronavirus, zo melden bronnen in de stad aan Radio Free Asia (RFA).

In een poging om de verspreiding van infecties onder controle te houden mogen inwoners van Lhasa ook niet deelnemen aan religieuze rituelen in de kloosters tijdens Losar, maar de kloosters gaan toch door met hun ceremonies zonder publieksparticipatie, zegt een bron. Een tweede bron zei dat de verkeersstroom en de activiteiten in de markten en winkels van de stad nog niet op het oude niveau zijn. ‘Alles sluit na 15.00 uur, In deze cruciale tijd van het beheersen van de verspreiding van het virus, doet iedereen grote inspanningen om zichzelf in quarantaine te plaatsen.’ De inwoners van Lhasa mochten ook geen gasten uitnodigen of naar andermans huis gaan vanwege de uitbraak. Wat ze nodig hebben bestellen ze online.

Na de bevestiging in februari van 1 geval, die genezen is verklaard, in Lhasa, zijn geen nieuwe besmettingen in de stad gemeld.

Bron RFA.

Categorieën: Nieuws, Voedsel, Gezondheid, Zorg, Geluk
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu