De Thaise internationale golfer Jazz Janewattanond (24) gebruikt boeddhistische meditatietechnieken die hij leerde gedurende zijn 14-daags verblijf in een Thais boeddhistisch klooster om zich voor te bereiden op de United States Masters. Met zijn meditatietechniek en bereikte resultaten is hij het gesprek binnen de Aziatische golf scene geworden.

Jazz heeft een turbulent jaar achter de rug en staat na zijn overwinning op de Indonesische Masters in december vorig jaar in de wereldtop 50 en verzekerde zich van zijn plaats bij de golfelite op de Masters in april dit jaar. Hij was als 14-jarige puber de jongste speler op een Asian Tour-evenement in Bangkok in 2010. Maar na het verlies van zijn Aziatische Tour ticket in 2016 zat het hem tegen. Hij leefde daarna, net als de meeste Thaise jongens,  twee weken lang als een boeddhistische monnik in een klooster in het noordelijke gebied van Chiang Rai, Thailand, waar hij de strikte routine van het vasten, het zingen en boeddhistisch onderricht ervoer.

Die ervaring had een diepgaand effect op de golfer, die een paar maanden later in Bangladesh zijn eerste Aziatische Tour evenement won. En sindsdien vierde hij nog eens vijf internationale overwinningen. Jazz zegt dat meditatie een belangrijk item voor hem is als hij bouwt aan zijn carrière. Hij mediteert niet de dag door maar als hij het gevoel heeft dat er iets niet in orde is, of terug moet naar de rust die hij op dat moment nodig heeft. Het gaat volgens hem niet uitsluitend om het winnen, maar om het met respect behandelen van de tegenstander.

Bron BNN.

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Theravada
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Boeddhistische golfer gebruikt meditatietechniek bij het bereiken van de top

  1. Daishi schreef:

    Raymond van Barneveld een bekende darter had jaren geleden
    een zentrainining gevolgd bij Rients Ritskes. Hij werd wereldkampioen (was daarvoor ook al een paar maal wereld kampioen geweest). Rients adverteerde er zelfs mee.
    Van Barnevel was heel succesvol. Nu is hij al blij dat hij het dartboard raakt en is zwaar depressief na een verloren partij. Uiteindelijk is hij maar gestopt.
    De magie is uitgewerkt en Rients adverteert er niet meer mee.