Gisteren zijn in Hanoi, Vietnam, tussen de Vietnamese volksvertegenwoordiging (VFF Hanoi) en de Chinese vice-voorzitter van het bestuur van de zogenoemde Tibetaanse Autonome Regio (TAR) gesprekken gevoerd over de ontwikkeling van dat gebied. Vietnam zegt waarde te hechten aan de traditionele vriendschap en uitgebreide strategische samenwerking tussen Vietnam en China, en zegt te hopen dat de vertegenwoordigers samenwerkingsprogramma’s zullen ontwikkelen om de betrekkingen tussen de twee partijen te verdiepen.

De Chinese vertegenwoordiger bracht de prestaties van het afgelopen jaar in de TAR in herinnering en zei dat zijn organisatie met de lokale autoriteiten heeft samengewerkt om nationale solidariteit op te bouwen, de legitieme rechten van de lokale bevolking te beschermen, de inwoners aan te moedigen de richtlijnen van de partij en de wetten van de staat te volgen. Hij bevestigde dat de Chinese regering veel belang hecht aan de ontwikkeling van de  TAR, en een beleid heeft uitgestippeld om de regio te ondersteunen op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding en milieubescherming.

Beide partijen spraken af om de samenwerking te versterken, de vriendschap tussen Vietnam en China helpen consolideren en de samenwerking op het gebied van handel en economie bevorderen. Tijdens de gesprekken wisselden ze ervaringen uit over de manier waarop de solidariteit tussen de etnische groepen kan worden gehandhaafd, en over de inspanningen om te luisteren naar en inzicht te krijgen in de wensen en verwachtingen van de lokale bevolking.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Economie, Rechtspraak, Mensenrechten, Politiek, Gezondheid, Onderwijs
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk