Proeven met meditatielessen binnen de politiekorpsen in Engeland en Wales hebben uitgewezen dat die het welzijn, de veerkracht en de prestaties op het werk van politiemensen verbetert. Meditatielessen die gericht zijn op het verminderen van stress zullen nu beschikbaar worden gesteld aan alle 200.000 politiemedewerkers in Engeland en Wales. Op politiebureaus worden stiltekamers ingericht waarin ze mindfulness kunnen beoefenen tijdens werktijd.

Meer dan 600 officieren en medewerkers in Avon en Somerset, Bedfordshire, Cambridgeshire, Hertfordshire en Zuid-Wales hebben zes maanden mindfulness beoefend – oorspronkelijk afgeleid van het boeddhisme – als onderdeel van een gerandomiseerd gecontroleerd proces dat onder toezicht staat van het College of Policing.

Het personeel werd verdeeld in twee groepen, één met behulp van Headspace, een commerciële meditatie-app die door een voormalige boeddhistische monnik is opgezet, en de andere met behulp van Mindfit Cop, een nieuwe politiegerichte cursus. Een derde groep werd gevraagd om geen mindfulness technieken te gebruiken. De eerste twee groepen lieten betekenisvolle verbeteringen zien in zowel welzijn als levenstevredenheid en veerkracht. Er was echter geen bewijs dat online training in mindfulness het ziekteverzuim verminderde zoals gehoopt. Toch is de online training Mindfit Cop gratis beschikbaar gesteld aan alle medewerkers.

Sommige politiemedewerkers zeiden dat het volgen van mindfulness juist de spanning verhoogde omdat ze het toch al zo druk hadden en zich daarover beschaamd voelden omdat ze het gevoel hadden in werktijd tijd te pikken. Bijna 8 miljoen volwassenen in het Verenigd Koninkrijk beoefenen mindfulness, onder wie vele duizenden ambtenaren in Whitehall.

Bron The Guardian

 

Categorieën: Nieuws, Mindfulness, Gezondheid, Geluk
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk