Het ministerie van onderwijs in het overwegend boeddhistische Thailand verplicht vrouwelijke studenten zich passend te kleden en te stoppen met het dragen van te korte jurken of rokjes. Het ministerie heeft wijzigingen aangebracht in de Child Protection Act om de lengte van jurken en de omvang van blouses vast te leggen en laat dit niet meer over aan schooldirecties.

Het amendement lijkt zich alleen te richten op vrouwelijke studenten die met hun korte rokken en strakke blouses de dresscodes overtreden. De minister van onderwijs zegt dat de veranderingen in de wet het gedrag en de veiligheid van studenten zullen verbeteren. De amendementen verbieden studenten ook om zich aan te sluiten bij bendes die ‘de vrede verstoren’ of een ‘publieke commotie’ binnen of buiten de school veroorzaken.

Ouders of voogden van een leerling die de nieuwe regels overtreedt, kunnen boetes krijgen van 30.000 baht en/of drie maanden in de gevangenis. Vrouwelijke Thaise studenten testen al jaren het verruimen van dresscodes op basis van Thaise soap opera’s op scholen, waarin vrouwelijke castleden schaars gekleed gaan. Thaise schooluniformen trekken de aandacht van over de hele wereld. Universiteiten in Thailand lopen nog steeds ver achter in de academische wereld maar zijn nummer één waar het gaat om de meest sexy vrouwelijke universiteit uniformen.

De Thaise overheid heeft het dragen van deze kleding altijd getolereerd door een oogje dicht te knijpen vanwege het verleggen van de grenzen door de studentes.

Bron BNN

 

 

Categorieën: Nieuws, Politiek, Misbruik, Zorg
Tags: , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk