In Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk zijn zo’n twintig meditatiegroepen actief, die op allerlei locaties onder de vlag van Maha Karuna Ch’an samen zitten. Iedere groep volgt een eigen schema. Toch zitten ook veel mensen alleen, omdat er bijvoorbeeld geen meditatiegroep in de buurt is. Er zijn ook steeds meer mensen, die niet (meer) in staat zijn om deel te nemen aan een groep, er zijn mensen die aan huis gekluisterd zijn en/of moeilijke tijden doormaken vanwege ziekte, of andere calamiteiten.

Daarom wil de boeddhistische organisatie in aanvulling van de bestaande zitmogelijkheden op vaste dagen en tijdstippen met elkaar thuis zitten. Zodat ook iedereen, die om welke reden dan ook alleen zit, zich gedragen weet in gezamenlijkheid en verbondenheid: “samen d’r uut”.

Vanaf juni 2019 zitten deelnemers samen thuis- de sessies zijn begonnen met twee avonden in de week. Omdat er veel positieve reacties kwamen op de eerste aankondiging en duidelijk in een behoefte wordt voorzien, zijn de zit perioden uitgebreid en afgestemd op de wensen van zoveel mogelijk deelnemers.

Thuis mediteren in verbondenheid met alles en iedereen:
iedere maandag- woensdag- en vrijdagmorgen tussen 9.00u en 10.00u.
iedere maandag- woensdag- en vrijdagavond tussen 20.00u en 21.00u

De website werkt hierbij als virtuele ruimte. Het samenzitten krijgt een eigen pagina “Zitten in verbondenheid”. Rond de eerste maandag van de maand zal er steeds een nieuwe tekst op de pagina worden geplaatst. Interactie is mogelijk. Op de site kunnen reacties / berichten worden geplaatst.

Als mensen persoonlijk willen reageren of een vraag willen stellen, dan kan dat via het emailadres samen@mahakarunachan.nl

Bron Maha Karuna Ch’an. https://mahakarunachan.nl/

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme, Zen
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Maha Karuna Ch’an – zitten in verbondenheid met alles en iedereen uitgebreid

  1. Annemarie Augustijn schreef:

    In dankbaarheid betrokken