De Indiase auteur Tahira Kashyap heeft zich bij het publiek verontschuldigd voor het ‘beledigen van religieuze sentimenten’. Op sociale media plaatste zij een foto waarop te zien is hoe zij genoeglijk op de handen van een groot Boeddhabeeld zit. Haar gedrag viel bij velen verkeerd, zij werd bedolven onder kritische opmerkingen omdat zij ‘een religie niet respecteerde’.

Tahira, bij wie vorig jaar kanker werd ontdekt, reageerde al snel na het ontvangen van reacties op haar post en bood haar verontschuldigingen aan aan degenen die beledigd waren door haar foto. Ze schreef: ‘Ik verontschuldig me als ik iemand beledigd heb, maar ik ben zelf een beoefenaar van de Nicherin lijn in het boeddhisme. Ik voelde me omarmd in de schoot van de Boeddha. Elke religie, elke filosofie gaat over liefde. Ik wilde op geen enkele manier respectloos zijn. Het spijt me als ik iemand pijn heb gedaan, maar vanuit mijn perspectief is er alleen maar liefde.’

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Gezondheid, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

2 reacties op Indiase auteur bedolven onder kritiek – ‘zitten op Boeddhabeeld ongepast’

 1. Joppe schreef:

  Mooie foto, leuk idee.
  Ik kan me dat goed voorstellen dat je je omarmd voelt op deze manier. :-) Hopelijk helpt het ook voor de genezing. Wie weet ontdekken we een nieuw nut voor deze beelden.
  Ik heb er wel vaak een in mijn broekzak. Zou dat ook belediging zijn?

 2. Ruud van Bokhoven schreef:

  Toch blijf ook ik het respectloos vinden en had zij anders kunnen oplossen door er bijvoorbeeld in boeddhahouding voor te zitten en hem met beide handen aan te raken.
  In dit geval nodigd het ook anderen uit om al zittend op de Boeddha foto’s van zich te laten maken en voor je het weet is het een speelplaats voor kinderen net als op de hunnebedden in Drente. Je klim uit respect ook niet in andere heilige beelden.