De Chinese autoriteiten hebben verordend dat de architectuur van een grote hal in de Anfu boeddhistische tempel in China in strijd is met de ‘Han boeddhistische principes’ en moet worden ‘rechtgezet’, zo meldt de mensenrechtenorganisatie Tibet Watch. De aankondiging die op 13 mei door het bureau voor nationale en religieuze zaken van Du’an Yao in de Tibetaanse Autonome Regio (TAR) is gedaan, waarschuwt dat de grote zaal binnen tien dagen moet voldoen aan de ‘Han boeddhistische principes’.

Degenen die de leiding hebben over de tempel moeten de stupa, de gebedsmolen die ook een boeddhistisch ontwerp heeft, verwijderen, voegt het document dat de rectificatie beveelt eraan toe. ‘We bevelen hierbij uw tempel om binnen twee dagen na de datum van ontvangst van deze kennisgeving te beginnen met het rechtzetten van (het uiterlijk van) de stupa- en mahavirahal (…) aldus de order. ‘In het geval dat de rectificatie uitblijft, zal ons bureau u straffen opleggen volgens de wet en regelgeving.’

Krachtdadige sloop behoort tot de mogelijke straffen voor het trotseren van het bevel of het niet aanbrengen van de wijzigingen binnen de gestelde termijn, meldt Tibet Watch. Anfu is gevestigd in de buurt van Disu, nabij Du’an Yao, in Guangxi. Het kleine klooster is bekend als een bedevaartsoord voor duizenden boeddhisten uit aangrenzende provincies.

Foto’s Tibet Watch.

Op 23 mei publiceerde de district boeddhistische vereniging van het Weibin district in de provincie Shaanxi, Noord-China, een soortgelijk bericht voor de kloosters die onder haar jurisdictie vallen, met steun van de regering. De orde in Weibin riep op tot het verbieden van boeddhistische objecten met Tibetaanse ontwerpen zoals de Tibetaanse Vajra Bell, gebedsmolens met Tibetaanse mantra’s en Tibetaanse gebedsvlaggen in het district. De Chinese regering heeft sinds 2015 de inspanningen opgevoerd om de religie in het land te ‘siniseren’ – om het te transformeren zodat het ‘Chinese kenmerken’ heeft.

Bron Tibet Watch.

 

 

Categorieën: Nieuws, Chinees boeddhisme, Mensenrechten, Politiek, Misbruik, Opmerkelijk, Boeddhisme, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Chinese regering gelast boeddhistische kloosters om de architectuur van de tempel te ‘rectificeren’

  1. Johnny Reinders schreef:

    Een bijzonder inzicht van de Chineese overheid de ‘Han boeddhistische principes’ ik zou wel eens willen weten wat deze dan zijn.