De Sri Lankaanse regering heeft de vijfdaagse nationale viering van het Vesak-festival beperkt tot slechts twee dagen vanwege een nog steeds bestaande dreiging met terroristische acties in het land, na de aanslagen op paaszondag. Vesak, de dag van de volle maan in mei, waarin de geboorte, het ontwaken en het sterven van de Boeddha wordt gevierd, zou dit jaar van 17 tot 21 mei plaatsvinden maar is nu teruggebracht tot 17 en 18 mei. Het publiek is verzocht om de vieringen beperkt van omvang te houden.

In een gezamenlijke verklaring zeggen boeddhistische en regeringsautoriteiten dat het fundamentele doel van het vieren van Vesak zou moeten zijn om het geestelijk geluk voor Sri Lankanen te bevorderen, maar dat dat door de recente aanslagen wordt beïnvloed. Er moet prioriteit worden gegeven aan spirituele waarden, waarbij normaal gesproken externe omstandigheden buiten beschouwing worden gelaten, maar dat ook de veiligheid van de Sri Lankanen in het geding is.

Negen zelfmoordterroristen voerden op 21 april een reeks verwoestende aanslagen uit op drie kerken en luxehotels waarbij meer dan 250 mensen om het leven kwamen. De IS-terreurgroep eiste de aanslagen op, maar de regering gaf de lokale islamitische extremistische groepering National Thawheed Jammath (NTJ) de schuld van de aanslagen. Onder de slachtoffers bevonden zich meer dan 40 buitenlanders.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Krijgsmacht, Politiek, Boeddhisme, Geluk
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk