De Srilankaanse minister Champika Ranawaka beweert dat het boeddhisme de enige pacifistische religie is, in tegenstelling tot de Islamitische Jihad. De minister vindt dat het boeddhisme zich onthoudt van het propageren van de religie, in tegenstelling tot de islamitische Jihad, waarvan hij zegt dat die tot doel heeft ‘iedereen uit te roeien behalve degenen die Allah volgen.’

Champika Ranawaka stelt dat soennitische moslims Al-Qaeda in 2004 creëerden nadat de door de VS geleide troepen de Iraakse president Saddam Hussein hadden verdreven. Champika Ranawaka: ‘De peetvader van Al-Qaeda is Abu Musab Al-Zarqawi. Zijn ideologie was Tawheed Jamaat, die gelooft dat Allah de enige echte God is. Daarom moeten alle anderen die niet in Allah geloven worden uitgeroeid. Dit is het verschil tussen de jihad en het boeddhisme. We noemen niet-boeddhisten soms atheïsten of ongelovigen. Maar een boeddhist verwacht nooit een niet-gelovige te vermoorden of te schaden. De belangrijkste leerstellingen van het boeddhisme zijn mededogen, liefde en vriendelijkheid’, citeert de Daily Mirror de minister.

‘Een van de meest meedogenloze terroristen van onze tijd is Abu Bakr Al Bagdadi – de zittende leider van Tawheed Jamaat. Hij is berucht geworden na de moord op Abu Musab door de VS. In 2014 riep Al Bagdadi een moslimkalifaat uit na het veroveren van een enorm stuk land ter grootte van Groot-Brittannië in Irak en Syrië. Dat was de geboorte van ISIS of Islamitische staat waarvan het gedachtegoed zich verspreidde naar Azië en Afrika. Misleidde moslimjongeren uit Sri Lanka en andere landen in Azië die naar ISIS vertrokken, werden gehersenspoeld en getraind in oorlogvoering. Zij keerden terug naar hun moederland om het terrorisme te bevorderen, te propageren en te verspreiden. Zo konden de aanvallen op Paaszondag in Sri Lanka plaatsvinden,’ voegt de minister toe.

Bron Daily Mirror.

 

Categorieën: Nieuws, Krijgsmacht, Politiek, Opmerkelijk, Boeddhisme, Geluk
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk