De vorige Amerikaanse president van de VS Barak Obama heeft de Tibetaanse religieuze leider de Dalai Lama beloofd ook na het beëindigen van zijn ambtstermijn zich in te blijven zetten voor het bevorderen van wereldvrede en geweldloosheid, zo heeft de Dalai Lama gisteren vanuit zijn residentie in Dharamsala, India, bekend gemaakt.

De Dalai Lama afgelopen maandag: ‘Ik zei tegen Obama: “Na mij moet je de bevordering van de wereldvrede en geweldloosheid voortzetten, en hij (Obama) beloofde dat”. De Dalai Lama verwacht Obama dit jaar opnieuw in India te ontmoeten, zo maakte een delegatie onder leiding van de Amerikaans-Indiase auteur Deepak Chopra bekend. Die verder zei dat het zijn plan is om dit jaar een bijeenkomst te houden met de Indiase Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi in Delhi, die uiteindelijk de laatste hand zal leggen aan een bijeenkomst van Nobelprijswinnaars. “Obama (zelf ook Nobelprijswinnaar) zal absoluut naar de vergadering komen is de verwachting.

Foto Pixabay

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Mensenrechten, Politiek, Geluk
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Dalai Lama – ‘Obama zal zich in blijven zetten voor vrede en geweldloosheid’

  1. Kay schreef:

    Wat als groepen individuen of landen geen vrede of geweldloosheid willen. Dan zit je met een probleem. Passivisme,geweldloosheid,zoals Gandhi, is niet het antwoord. De wereld is nog klaar voor vrede de meeste mensen weten niet een wat het is.