De Amerikaanse president Barack Obama en de Dalai Lama zullen elkaar volgende week donderdag in Washington ontmoeten tijdens het National Prayer Breakfast (het nationale gebedsontbijt), de eerste keer in bijna een jaar dat beide mannen elkaar zien.  Het Witte Huis benadrukt dat het geen officiële ontmoeting is tussen de president en de Tibetaanse religieuze leider. Obama ontvangt voor dat ontbijt meerdere religieuze leiders.

Dalai Lama. Foto BD/Marc Loogman

Dalai Lama. Foto BD/Marc Loogman

De Dalai Lama zal bij het gebedsontbijt niet spreken en zich aan een tafel met publiek bevinden. Obama, die zitting neemt aan de hoofdtafel,  had al drie keer eerder een ontmoeting met de Dalai Lama. Na de meest recente in februari 2014, beschuldigde China de VS van inmenging in interne aangelegenheden. Gevoelig voor deze bezwaren, zorgde het Witte Huis ervoor dat de vergadering niet naar buiten kwam als een conferentie tussen twee staatshoofden, hetgeen de Dalai Lama ook niet is.

De woordvoerder van het Witte Huis zei dat Obama, net als bij eerdere bijeenkomsten voor het  nationale gebedsontbijt, zal spreken over het belang van eerbiediging van de godsdienstvrijheid. Ze zegt dat Obama een groot aanhanger is van de leringen van de Dalai Lama en het behoud van de unieke religieuze, culturele en taalkundige tradities van Tibet.’

Bron BNN. Omslagfoto Airco Caravan.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu