Meer dan vijftig leraren uit het Chinese Shanghai zijn gisteren vertrokken naar Shigatse, in de Tibetaanse Autonome Regio, als onderdeel van een doorlopend educatief ontwikkelingsprogramma. De groep bestaat uit 40 opvoeders die betrokken zijn bij een in Sjanghai gebaseerd initiatief dat in 2016 werd gelanceerd om jaarlijks op de Shigatse-Shanghai experimentele school leraren naar Tibet te sturen.

De anderen maken deel uit van een nationaal programma dat in december is aangekondigd om de ontwikkeling van het onderwijs in Tibet te steunen. In de afgelopen twee jaar hebben 74 Sjanghai-onderwijzers in Shigatse gewerkt. Vorig jaar behaalden middelbare scholieren van de Experimentele School in Shigatse Shanghai examenscores die de drempel voor toelating tot de universiteit haalden.

Shanghai is de grootste stad van China. De gemeente is sinds 2005 een van de vijf steden in China die de status van nationale centrale stad hebben. Tevens is Shanghai qua inwoneraantal de grootste gemeente ter wereld en is het een van de drie grootste metropolen ter wereld. De stad ontstond als een dorpje dat leefde van de visserij en de textielindustrie, maar door het Verdrag van Nanking dat in 1842 met het Verenigd Koninkrijk werd gesloten, groeide Shanghai uit tot een havenstad met wereldwijde verbindingen. Sinds de jaren 90, na de economische hervormingen van Deng Xiaoping, is de stad bezig zich te herontwikkelen, zo is het zakendistrict Pudong uit de grond gestampt.

Bron BNN.

Categorieën: Nieuws, Politiek, Onderwijs
Tags: , , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Chinese leraren aan de slag in de Tibetaanse Autonome Regio

  1. Georges Timmermans schreef:

    Forced re-education programme. Studies in Tibetan language?